Někdy se mě ptáte, proč jíst zelené potraviny ječmen a Chlorellu i v létě když přece většinou jíme hodně ovoce a zeleniny? Jednak hlavně kvůli kvalitě, zelené potraviny GW jsou zárukou toho, že v nich najdete to, co tam má být (živiny) a nebude tam to, co v dnešním jídle často najdeme. Chemie a další škodliviny. Jím je i protože mi doplňují a vyvažují jídelníček. Možná nejsem jediná, kdo jí v létě méně bílkovin a občas si užije zmrzlinu nebo nějakou jinou letní dobrotu. :-)
OPALOVÁNÍ – „Náš ječmen mladý, při opalování pomůže a po opalování chladí“
Ječmen a chlorella mi pomáhají při opalování, mají hodně betakarotenu, takže se rychle opaluju a pomalu blednu :-) opálení mi dlouho vydrží. Když to přeci jen na sluníčku přeženu a trochu se spálím, tak si udělám silný ječmen, který vypiju a spálená ramena potřu ječmenem rozmíchaným ve vodě. Udělám takovou zelenou kašičku a natřu to na sebe, chlorofyl v ječmeni mě vždycky zachrání, krásně hojí.